Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Ναυάγιο στην Πύλο: «Στον ελληνικό χώρο έρευνας και διάσωσης το ναυάγιο, αλλά δεν κατηγορούμε την Ελλάδα» είπε ο Ιταλός ΥΠΕΣ


Ναυάγιο στην Πύλο: «Στον ελληνικό χώρο έρευνας και διάσωσης το ναυάγιο, αλλά δεν κατηγορούμε την Ελλάδα» είπε ο Ιταλός ΥΠΕΣ

Αυτή  η τραγωδία «μας κάνει να είμαστε ακόμη πιο αποφασιστικοί στον δρόμο που ακολουθούμε: να μπλοκάρουμε τους διακινητές ανθρώπων» είπε ο Ματέο Πιαντεντόζι...

TO ΑΡΘΡΟ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΠΡΩΤΟ  ΘΕΜΑ ...

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24, στο τραγικό ναυάγιο στα ανοικτά της Πελοποννήσου.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός υπουργός δήλωσε: «Στην Πελοπόννησο έλαβε χώρα μια μεγάλη τραγωδία που μας προκαλεί πόνο, όπως συνέβη και με ανάλογες στο παρελθόν. Ελπίζω να μην συμβούν ποτέ πια, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι έτσι».

«Αυτό όμως μας κάνει να είμαστε ακόμη πιο αποφασιστικοί στον δρόμο που ακολουθούμε: να μπλοκάρουμε τους διακινητές ανθρώπων, να εργαστούμε για να τους νικήσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε μαζί με την Ευρωπη. Οι κανόνες που εγκρίθηκαν τις περασμένες ημέρες ακολουθούν την σωστή κατεύθυνση» συνέχισε ο κ. Πιαντεντόζι.

Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι το ναυάγιο έλαβε χώρα στην ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης, υπογραμμίζοντας όμως πως «αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κατηγορούμε την Ελλάδα, απλώς περιγράφονται συγκεκριμένες περιοχές ευθύνης».

Επίσης, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Λιβύη, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συνεργασία με την Ευρώπη πρέπει να είναι ευρύτατη, όχι μόνο για το θέμα της ασφάλειας.

«Όλες οι προσπάθειες θα ακολουθήσουν την κατεύθυνση που οδηγεί τον περιορισμό των αναχωρήσεων από τις χώρες της βόρειας Αφρικής, των αναχωρήσεων που οργανώνουν οι διακινητές», κατέληξε ο Πιαντεντόζι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ναυαγοσώστης μιλάει στο protothema.gr -

Στο Σχιστό οι 78 σοροί - Βρήκαν επτά από τους διακινητές, είναι όλοι Αιγύπτιοι


Όσο οι ώρες περνούν, τόσο συγκλονίζουν τα στοιχεία για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Όπως συγκλονιστικές είναι και οι φωτογραφίες με τις σορούς που μεταφέρουν σε μαύρες σακούλες οι λιμενικοί.

«Ήμουν κοντά στους διαδωθέντες από την πρώτη στιγμή. Έβλεπα πρόσωπα σοκαρισμένα, παγωμένα, οι άνθρωποι σώθηκαν από βέβαιο πνιγμό. Είδαν τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους να πνίγονται στη θάλασσα και είναι ερείπια. Μεγάλες οι απώλειες, έβλεπα μόνο άνδρες και καμία γυναίκα. Άνδρες από 15 ετών μέχρι 50 ετών που προσπαθούσαν να συνέλθουν από το σοκ που είχαν υποστεί. Τα γυναικόπαιδα ήταν κλειδωμένα στα αμπάρια και όπως καταλαβαίνετε όσο περνούν οι ώρες μειώνονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί. Είναι δραματική η κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά στο protothema.gr.

Βρήκαν επτά από τους διακινητές - Είναι όλοι Αιγύπτιοι...

ΕΔΩ  ΤΙ   ΝΑ  ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ???

ΥΠΑΡΧΕΙ  ΟΜΩΣ  ΕΝΑ  ΕΡΩΤΗΜΑ   ΠΟΥ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ   ΑΠΟ   ΤΟΥΣ  ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ ...

ΓΙΑΤΙ  ΓΥΝΑΙΚΕΣ  ΚΑΙ   ΠΑΙΔΙΑ  ΚΑΤΩ  ΤΩΝ  ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ  ΕΤΩΝ   ΗΤΑΝ  ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ  ΣΤΟ  ΑΜΠΑΡΙ  ???
ΛΕΝΕ  ΤΩΡΑ  ΟΙ  ΝΑ  ΜΗΝ   ΤΟΥΣ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ   ΟΤΙ  ΕΙΝΑΙ   ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ,  ΑΛΛΑ  ΤΟ   ΓΙΑΤΙ   ΔΕΝ  ΜΑΣ   ΤΟ   ΕΙΠΑΝ ...

ΤΟ  ΜΥΑΛΟ  ΕΝΟΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΥ   ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΣΚΕΦΤΕΙ  ΠΟΛΛΑ ...

ΜΗΠΩΣ  ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ   ΦΑΣΑΡΙΑ   ΠΟΥ  ΜΠΟΡΕΙ   ΝΑ  ΚΑΤΕΛΗΓΕ  ΣΕ   ΜΑΚΕΛΕΙΟ ???
ΤΟ  ΘΕΜΑ   ΕΙΝΑΙ   ΟΤΙ   ΠΝΙΓΗΚΑΝ   ΑΘΩΟΙ  ...

ΠΙΑΣΑΝΕ   ΛΕΕΙ   7  ΕΦΤΑ  ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ   ΚΑΙ   ΕΙΝΑΙ   ΟΛΟΙ   ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ...
ΣΩΣΤΑ ???

ΓΙΑ   ΤΑ   ΔΙΑΟΛΟΣΠΕΡΜΑΤΑ   ΤΟΥΣ  ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ  ΔΕΝ   ΜΑΣ  ΕΙΠΑΝ   ΤΑ  ΚΑΝΑΛΙΑ ...
ΘΑ  ΣΑΣ  ΤΟΥΣ   ΠΩ   ΕΓΩ   ΛΟΙΠΟΝ ...

ΕΙΝΑΙ  ΟΙ   ΤΡΙΑΚΟΣΣΙΟΙ   ΤΗΣ  ΒΟΥΛΗΣ  ,  ΟΙ  ΜΚΟ   ΠΟΥ   ΕΧΟΥΝ   ΠΑΡΕΙ  ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ   ΤΗΝ   ΑΛΛΑΓΗ   ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ   ΤΗΣ   ΕΥΡΩΠΗΣ  ΚΑΙ   ΤΑ   ΡΕΤΑΛΙΑ   ΤΟΥ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ   ΦΟΡΟΥΜ  ΠΟΥ  ΕΚΤΕΛΟΥΝ  ΚΑΤΑ  ΓΡΑΜΜΑ   ΤΟ  ΣΧΕΔΙΟ   ΚΑΛΛΕΡΓΗ ...

ΑΥΤΑ  ΤΑ   ΚΤΗΝΗ  ΕΙΝΑΙ  ΥΠΕΥΘΥΝΑ   ΓΙΑ  ΟΛΕΣ   ΤΙΣ   ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ   ΚΑΙ  ΤΟ  ΘΑΝΑΤΙΚΟ    ΣΤΟΥΣ   ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ...

ΠΟΛΕΜΟΙ   ,   ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ  ,  ΠΕΙΝΑ   ,  ΔΥΣΤΥΧΙΑ  ΤΑ   ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ  ΟΙ   ΙΔΙΟΙ   ΠΑΝΤΑ  ...

ΕΑΝ   ΔΕΝ  ΤΟ   ΕΧΕΙΣ  ΠΑΡΕΙ   ΧΑΜΠΑΡΙ   ΑΚΟΜΗ   ΠΡΕΠΕΙ   ΝΑ   ΤΟ   ΨΑΞΕΙΣ   ΛΙΓΟ  ...

ΕΑΝ   ΤΟ  ΕΧΕΙΣ  ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ   ΚΑΙ   ΑΠΛΩΣ   ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ  ΕΧΕΙΣ  ΜΕΡΙΔΙΟ   ΕΥΘΥΝΗΣ  ΚΑΙ   `ΣΥ ...

ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΗΛΙΑ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ  ΕΛΛΗΝ  ΑΥΤΟΧΘΩΝ  ΙΘΑΓΕΝΗΣ ...


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Post Top Ad

Translate