Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

ΜΗΧΑΝΗ ???

ΜΗΧΑΝΗ ???

Η Γαλλία «πετά λευκή πετσέτα» λόγω οικονομικής αδυναμίας: Ζήτησε από Ρωσία και Κίνα να ενταχθεί στους BRICS

O E.Μακρόν έστειλε επιστολή προς τη Νότια Αφρική και ζητά να συμμετάσχει στη συνάντηση

Μια επιστολή-έκπληξη προς τους BRICS απέστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν, η οποία μας δείχνει ότι θέλει να ενταχθεί στη συμμαχία, ζητώντας ουσιαστικά από Ρωσία και Κίνα που «κάνουν κουμάντο» στην μεγαλύτερη οικονομική συμμαχία του πλανήτη να γίνει εταίρος τους !!!

Συγκεκριμένα ο Εμάνουελ Μακρόν, ζήτησε με επιστολή του, την οποία ωστόσο δεν κοινοποίησε, να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS, που θα γίνει τον Αύγουστο με τη συμμετοχή Ρωσίας και Κίνας .

Με το συγκεκριμένο αίτημα, ο πρόεδρος της Γαλλίας απευθύνθηκε στον επικεφαλής της Νοτίου Αφρικής Ramaphosa, όπως αποκαλύπτει η L’Opinion, επικαλούμενη Νοτιοαφρικανικές πηγές. Η Νότια Αφρική δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημα του Ε.Μακρόν.

Επί της ουσίας η Γαλλία βλέπει ότι η ευρωπαϊκή αγορά βρίσκεται σε κρίση, λόγω και των κυρώσεων στη Ρωσία, με την ανάπτυξη πλέον να ανήκει στους BRICS, οι οποίοι έχουν πάρει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

Η Γαλλία δεν μπορεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα τα τελευταία δώδεκα χρόνια και ταλανίζεται από κοινωνικές συγκρούσεις. Οι προσβάσεις της στις διεθνείς αγορές δεν είναι αυτές που ήταν κάποτε. Η Αφρική δεν την θέλει, η Κίνα, την έχει περιορίσει, η Ρωσία είναι σαν εχθρός, η Ινδία ενισχύει και δυναμώνει τις σχέσεις με τις χώρες εκτός ΕΕ.

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ  -  ΤΟΥΜΠΑΝΑ 

ΕΛΕΓΕ  Ο  ΠΑΤΕΡΑΣ  ΜΟΥ  ΓΙΑ   ΝΑ  ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ   ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ   ΑΠΟ   ΣΤΟΜΑΤΑ   ΓΕΛΟΙΩΝ   ΠΟΥ   ΔΗΛΩΝΑΝ   ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ...

ΔΕΙΤΕ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ   ΤΗΝ   ΑΝΑΡΤΗΣΗ   ΚΑΙ   ΘΑ  ΔΕΙΤΕ   ΚΑΘΑΡΑ   ΠΟΣΟ  ΠΑΠΑΤΖΗΣ   ΕΙΝΑΙ   Ο  ΜΑΚΡΟΝ  ...


Δήμευση των σπιτιών υπέρ (δανειακής) πίστεως και… (χρεωμένης) πατρίδας! ~France Stratégie

Η απίστευτη «συμβουλή» στον Γάλλο πρόεδρο, που προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις.

Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα σε πλήρη εξέλιξη

«Το κράτος μπορεί να ανακηρυχθεί συνιδιοκτήτης όλων των δομημένων
για κατοικία εκτάσεων σε ένα καθορισμένο ποσοστό της αξίας τους
και το νέο αυτό δικαίωμα ιδιοκτησίας να είναι μη μεταβιβάσιμο»

Ακόμη πιο μαύρες μέρες έρχονται για τα φτωχότερα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας, καθώς τα σχέδια που ήδη επεξεργάζονται για το μέλλον της Ε.Ε. οι πάμπλουτες Γερμανία και Γαλλία αποκαλύπτεται πως δεν εμπεριέχουν ούτε ίχνος αλληλεγγύης προς τις τσακισμένες από την κρίση και τα μνημόνια χώρες του Νότου.

Χθες έπεσε σαν βόμβα η είδηση πως γαλλικό think tank, το France Stratégie, το οποίο λειτουργεί ως συμβουλάτορας του νεοφιλελεύθερου Εμμανουέλ Μακρόν, έχει προτείνει ως λύση (!) για την ελάφρυνση των υπερχρεωμένων κρατών-μελών της Ένωσης τη δήμευση των ακινήτων ιδιωτών! Τη δήμευση, δηλαδή, των σπιτιών των απλών πολιτών, τα οποία θα θυσιάζονται υπέρ (δανειακής) πίστεως και… χρεωμένης πατρίδας! 

Αν και η ιδέα αυτή βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα, αναμένεται να πέσει στο τραπέζι της διαβούλευσης που θα ανοίξει το ερχόμενο διάστημα «για το μέλλον της Ευρώπης». Οπως είναι ήδη γνωστό, η Γερμανία, όπως βέβαια και οι χώρες που βρίσκονται παραδοσιακά στο «άρμα» της, δύσκολα θα έλεγε «ναι» στην αμοιβαιοποίηση των ευρωπαϊκών χρεών, γεγονός που η Ανγκελα Μέρκελ χθες -αφού είπε ένα μάλλον γενικό «ναι» στις προτάσεις Μακρόν, πηγαίνοντας στο θέμα των χρεών- απλώς το επανέλαβε. «Κοινοτικοποίηση εθνικών χρεών δεν πρόκειται να υπάρξει με μένα» δήλωσε ορθά κοφτά στο Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Με αυτό το πλαίσιο ως δεδομένο, λοιπόν, όπως σημειώνει το γαλλικό think tankένα υπερχρεωμένο κράτος θα μπορούσε εναλλακτικά να εξισορροπήσει δημοσιονομικά μεταφέροντας σ’ αυτό πόρους από τον ιδιωτικό τομέα. Μία πρόταση που ισοδυναμεί με έναν έκτακτο φόρο επί του κεφαλαίου«Το κράτος μπορεί να ανακηρυχθεί συνιδιοκτήτης όλων των δομημένων για κατοικία εκτάσεων σε ένα καθορισμένο ποσοστό της αξίας τους και το νέο αυτό δικαίωμα ιδιοκτησίας να είναι μη μεταβιβάσιμο» προτείνουν οι συντάκτες της μελέτης του France Stratégie. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα μπορεί να εξαγοράσει το μερίδιο που κατ’ ουσίαν δημεύτηκε από το κράτος, θα μπορεί όμως και να μην το εξαγοράσει. Στην περίπτωση αυτή το κράτος θα ρευστοποιήσει το μερίδιό του όταν το ακίνητο μεταβιβαστεί είτε σε κάποιον αγοραστή είτε στους κληρονόμους του ιδιοκτήτη.

«Επώδυνη λύση, αλλά… λύση»

«Είναι μια επώδυνη λύση» σημείωσε ο Φαμπρίς Λανγκλάρ, ένας εκ των εισηγητών της έκθεσης του France Stratégie, ενώ πρόσθεσε ότι «η ιδέα είναι να σταλεί ένα μήνυμα στην αγορά για τη φερεγγυότητα του κράτους», σπεύδοντας να δώσει κι ένα  π α ρ ά δ ε ι γ μ α:

Αν η Ιταλία αποφάσιζε να δημεύσει το ένα τέταρτο της αξίας των οικιών στη χώρα, η πιστωτική φερεγγυότητά της θα αναθεωρούνταν αυτομάτως, αφού θα ήταν άμεση η προοπτική μείωσης του δημόσιου χρέους της κατά 40 μονάδες του ΑΕΠ της, από το 133,1% στο 93,1%.

ΑΥΤΟ  ΕΚΑΝΑΝ   ΚΑΙ   ΣΤΗΝ   ΠΑΤΡΙΔΑ   ΜΟΥ    ΕΛΛΑΣ ...

ΔΕΝ   ΤΟ   ΒΛΕΠΕΙΣ  ???

ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ   ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ   ΕΝΟΙΚΙΟ -  ΕΝΦΙΑ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΕΝΕΙΣ  ΜΕΣΑ  ΚΑΙ   ΟΤΑΝ   ΠΑΨΟΥΝ   ΚΑΙ   ΑΥΤΕΣ   ΟΙ  ΛΙΓΕΣ  ΦΩΝΕΣ   ΤΗΣ   ΛΟΓΙΚΗΣ   ΘΑ   ΣΟΥ   ΤΑ   ΠΑΡΟΥΝ   ΟΛΑ   ΡΕ   ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ  ...

πηγή

«…Ποιος λοιπόν σήμερα αναδεικνύει το πρόβλημα ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ (ΟΧΙ ΧΡΕΟΥΣ) ως (τραπεζο)κεντρικό; Ποιος αναδεικνύει το μέγεθος της ασύλληπτης τραπεζικής φούσκας; Ποιος αναφέρεται στις ΗΠΑ, το κέντρο ελέγχου αλλά και κέντρο του προβλήματος; Ουδείς σε όλα. Διαβάζοντας την έκθεση Felkerson διαπιστώνουμε τέρατα και σημεία. 17 τράπεζες  ΜΟΝΟ, έλαβαν το 55% της βοήθειας, δηλαδή 16 τρις δολάρια. Ας μας εξηγήσουν τα κόμματα της Ευρωπαϊκής προοπτικής, η Διεθνής Κοινότητα, ο μέγας μεταρρυθμιστής Ομπάμα, οι ΡομποΜπαρόζοι και λοιπές τραπεζικές Ρόμπες, γιατί.

ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΣ: 

ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ; 

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΣ ΝΕΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ» ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΑΧΑ, ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΚΑΙ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΒΑΘΜΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΥΤΕΣ; 

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΓΚΡΙΣΙΝΟ, Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΟΥ) ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ;

 ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΜΟΥ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΤΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑΟΘΕΝ ΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ;…»

ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ   ΑΥΤΟΥΣ   ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ   ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ   ΤΑ  ,,,  ΑΥΤΙΑ   ΤΟΥΣ   ΣΕ   ΕΝΔΕΙΞΗ   ΥΠΟΤΑΓΗΣ   ΣΤΟ   ΚΑΘΕΣΤΩΣ   ΚΑΙ   ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ   ΝΑ   ΜΕΙΝΟΥΝ   ΑΟΡΑΤΟΙ ...

ΕΤΣΙ   ΘΑ  ΣΑΣ   ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ   ...  ΣΑΝ   ΝΑ   ΜΗΝ   ΥΠΗΡΞΑΤΕ   ΠΟΤΕ  ....   ΣΑΝ   ΝΑ   ΜΗΝ   ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ   ΠΟΤΕ  ...   ΓΙΑΤΙ    ΣΤΗΝ    ΟΥΣΙΑ    ΔΕΝ   ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ   ΑΠΟ   ΘΗΛΕΣ  ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ   ΜΑΝΕΣ ...

ΚΑΙ   `ΣΕΙΣ   ΜΑΣΟΝΑΚΙΑ   ΠΟΥ   ΚΑΝΑΤΕ   ΝΤΑΛΑΒΕΡΙΑ   ΜΕ  ΤΟΥΣ   ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΥΣ   ΝΑ   ΦΟΒΑΣΤΕ   ΑΠΟ   ΑΥΤΟΥΣ  ...

               ΤΗΝ  ΠΡΟΔΟΣΙΑ   ΠΟΛΛΟΙ   ΑΓΑΠΗΣΑΝ   ΤΟΝ   ΠΡΟΔΟΤΗ   ΚΑΝΕΙΣ ...                        ΕΙΝΑΙ   ΠΟΤΕ   ΔΥΝΑΤΟΝ   ΝΑ   ΔΟΥΛΕΨΕΣ   ΓΙΑ   ΤΟΝ   ΑΦΑΝΙΣΜΟ  ΤΟΥ   ΓΕΝΟΥΣ   ΣΟΥ   ΡΕ   ΜΑΠΑ   ΚΑΙ   ΝΑ   ΝΟΜΙΖΕΙΣ   ΟΤΙ    ΘΑ   ΣΕ   ΑΦΗΣΟΥΝ   ΝΑ    ΖΗΣΕΙΣ ???

ΕΧΕΙΣ   ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ   ΛΗΞΕΩΣ   ΕΠΑΡΜΕΝΟ   ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ...

ΘΕΟΔΩΡΟΣ   ΗΛΙΑ   ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ   ΕΛΛΗΝ   ΑΥΤΟΧΘΩΝ   ΙΘΑΓΕΝΗΣ ... 


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Post Top Ad

Translate