Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Τι είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας;


Τι είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας; 


ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΚΑΙ  ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ 

ΠΗΓΗ :  

Τι είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας; 

Οι παράγοντες κινδύνου, τα συμπτώματα και η θεραπεία
Η σκλήρυνση κατά πλάκας ή αλλιώς πολλαπλή σκλήρυνση είναι μία αυτοάνοση πάθηση που πλήττει το κεντρικό νευρικό σύστημα του σώματος. 

Πρόκειται για μία χρόνια νόσο η οποία εξελίσσεται σε βάθος χρόνου, ενώ με τις σύγχρονες φαρμακευτικές αγωγές και τη φυσικοθεραπεία η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη της νόσου μπορεί να καθυστερήσει πολλά χρόνια δίνοντας μια σχετική ποιότητα ζωής στον πάσχοντα

Η σκλήρυνση κατά πλάκας ή αλλιώς πολλαπλή σκλήρυνση (MS) επηρεάζει τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και τα οπτικά νεύρα. Προκαλεί προβλήματα στην όραση, στην ισορροπία, στον έλεγχο των μυών ενώ επηρεάζει και άλλες βασικές κινητικές λειτουργίες.

Στη σκλήρυνση κατά πλάκας, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο προστατευτικό περίβλημα (μυελίνη) που καλύπτει τις νευρικές ίνες και προκαλεί προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ του εγκεφάλου και του υπόλοιπου σώματος. Δυστυχώς, η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη ή επιδείνωση των νεύρων.

Αν και τα αίτια της σκλήρυνσης κατά πλάκας προς ώρας δεν είναι ιδιαίτερα σαφή τα γονίδια, το κάπνισμα και η λοίμωξη από ορισμένους ιούς όπως ο Epstein-Barr φαίνεται πως ενοχοποιούνται για την αύξηση του κινδύνου. Επίσης, φέρεται να παίζει σημαντικό ρόλο και η βιταμίνη D στην πρόληψη και στην προστασία από τη νόσο.

Τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας ποικίλλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και εξαρτώνται από το μέγεθος της νευρικής βλάβης και τα νεύρα που επηρεάζονται. Μερικά άτομα με σοβαρή σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να χάσουν πλήρως την ικανότητά τους να περπατούν ενώ άλλα μπορεί να εμφανίσουν μεγάλες περιόδους ύφεσης χωρίς νέα συμπτώματα.

Δεν υπάρχει πλήρης ίαση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Ωστόσο, οι νέες θεραπείες μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου, να τροποποιήσουν την πορεία της και να προσφέρουν στον ασθενή τη δυνατότητα να ζήσει με αξιοπρέπεια και με σχετική ποιότητα ζωής.

Τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Η σκλήρυνση κατά πλάκας εκδηλώνεται εντελώς διαφορετικά από άτομο σε άτομο ενώ η πάθηση εμφανίζεται μεταξύ των ηλικιών 20 και 40 ετών. Επίσης, τις περισσότερες φορές παρουσιάζει εξάρσεις και υφέσεις.

Σε πρώτο χρόνο ορισμένοι ασθενείς που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα δεν χρειάζεται αφού διαγνωστούν με τη νόσο να λάβουν αγωγή. Στον αντίποδα υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους με αποτέλεσμα να χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή, φυσικοθεραπεία, ή και κάποιο μπαστούνι ως στήριγμα βάδισης.

Τα πρώιμα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης είναι τα κάτωθι:

  • Προβλήματα ως προς την όραση (Μερική ή πλήρης απώλεια όρασης, συνήθως σε ένα μάτι κάθε φορά, συχνά με πόνο κατά την κίνηση των ματιών, διπλωπία, θολή όραση).
  • Δυσκολία στη βάδιση (Έλλειψη συντονισμού ή ασταθές βάδισμα).
  • Ζαλάδα
  • Κόπωση και εξάντληση
  • Σπασμοί και αδυναμία μυών (Αίσθηση ηλεκτροπληξίας που συμβαίνει με ορισμένες κινήσεις του λαιμού, ειδικά στην κάμψη του λαιμού προς τα εμπρός (σημάδι Lhermitte). Μάλιστα αρκετοί ασθενείς που έχουν θετικό σημάδι Lhermitte περιγράφουν τον πόνο ως αίσθημα πυροβολισμού ή μυρμήγκιασμα, που μοιάζει με σοκ.
  • Σεξουαλικές διαταραχές
  • Πόνος
  • Μουδιάσματα (Μούδιασμα ή και αδυναμία σε ένα ή περισσότερα άκρα που συνήθως εμφανίζεται σε μια πλευρά του σώματός κάθε φορά στα πόδια και τον κορμό).
  • Μυρμήγκιασμα
  • Αδυναμία ελέγχου της ουροδόχου κύστης καθώς και του εντέρου
  • Κατάθλιψη
  • Αδύναμη μνήμη
  • Μπερδεμένη ομιλία

Οι υποτροπές της νόσου

Οι περισσότεροι άνθρωποι με σκλήρυνση κατά πλάκας εμφανίζουν συχνές υποτροπές. Συγκεκριμένα, βιώνουν περιόδους που εμφανίζονται νέα συμπτώματα, ή υποτροπή των υπαρχόντων που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια ημερών ή εβδομάδων και συνήθως βελτιώνονται μερικώς ή πλήρως. Αυτές οι υποτροπές ακολουθούνται από περιόδους ύφεσης της νόσου που μπορεί να διαρκέσουν μήνες ή ακόμη και χρόνια.

Μικρές αυξήσεις στη θερμοκρασία του σώματος μπορούν προσωρινά να επιδεινώσουν τα σημάδια και τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, αλλά αυτά δεν θεωρούνται πραγματικές υποτροπές της νόσου.

Τουλάχιστον το 50% των ατόμων με υποτροπιάζουσα-μεταδιδόμενη σκλήρυνση κατά πλάκας τελικά αναπτύσσουν μια σταθερή εξέλιξη των συμπτωμάτων, με ή χωρίς περιόδους ύφεσης, μέσα σε 10 έως 20 χρόνια από την εμφάνιση της νόσου. Αυτό είναι γνωστό ως δευτερεύουσα-προοδευτική σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η επιδείνωση των συμπτωμάτων συνήθως περιλαμβάνει προβλήματα κινητικότητας και βάδισης. Το ποσοστό εξέλιξης της νόσου ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των ατόμων με δευτερογενή-προοδευτική σκλήρυνση κατά πλάκας.

Να σημειωθεί πως οι άνθρωποι με σκλήρυνση κατά πλάκας βιώνουν μια σταδιακή έναρξη και σταθερή εξέλιξη των σημείων και των συμπτωμάτων χωρίς υποτροπές, γνωστή ως πρωτοπαθής-προοδευτική σκλήρυνση κατά πλάκας.

Επιπλοκές

Άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί επίσης να αναπτύξουν:

  • Μυϊκή δυσκαμψία ή σπασμούς
  • Παράλυση, συνήθως στα πόδια
  • Προβλήματα με την ουροδόχο κύστη, το έντερο ή τη σεξουαλική λειτουργία
  • Ψυχικές αλλαγές, όπως η λήθη ή οι εναλλαγές της διάθεσης
  • Κατάθλιψη
  • Επιληψία
  • Οι παράγοντες κινδύνου

    Οι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι οι εξής:

    Ηλικία: Η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά η έναρξη συμβαίνει συνήθως μεταξύ 20 και 40 ετών. Ωστόσο, οι νεότεροι και οι ηλικιωμένοι μπορούν να νοσήσουν.

    Φύλο: Οι γυναίκες έχουν δύο έως τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από τους άνδρες.

    Οικογενειακό ιστορικό: Εάν ένας από τους γονείς ή τα αδέλφια σας είχε σκλήρυνση κατά πλάκας, διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου.

    Ορισμένες λοιμώξεις: Μια ποικιλία ιών έχουν συνδεθεί με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, συμπεριλαμβανομένου του Epstein-Barr, του ιού που προκαλεί μολυσματική μονοπυρήνωση.

    Φυλή: Οι λευκοί, ιδίως εκείνοι βορειοευρωπαϊκής καταγωγής, διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας. Οι άνθρωποι ασιατικής, αφρικανικής ή ιθαγενούς αμερικανικής καταγωγής διατρέχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο.

    Κλίμα: Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι πολύ πιο συχνή σε χώρες με εύκρατο κλίμα, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, των βόρειων Ηνωμένων Πολιτειών, της Νέας Ζηλανδίας, της νοτιοανατολικής Αυστραλίας και της Ευρώπης.

    Βιταμίνη D: Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και η λιγοστή έκθεση στο φως του ήλιου συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο σκλήρυνσης κατά πλάκας.

    Ορισμένα αυτοάνοσα νοσήματα: Έχετε ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας εάν έχετε άλλες αυτοάνοσες διαταραχές όπως θυρεοειδή, αναιμία, ψωρίαση, διαβήτη τύπου 1 ή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.

    Κάπνισμα: Οι καπνιστές είναι πιο πιθανό από τους μη καπνιστές να αναπτύξουν ένα δεύτερο σύμπτωμα πέραν του ενός που επιβεβαιώνει την υποτροπιάζουσα σκλήρυνση κατά πλάκας.

    Πότε επιβάλεται να επισκεφτείτε έναν γιατρό

    Δείτε άμεσα ένα νευρολόγο εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα συμπτώματα. Ο γιατρός αφού καταγράψει το ιστορικό σας θα ενημερωθεί και για τα συμπτώματά σας όσον αφορά τη συχνότητα και την έντασή τους. Θα σας ζητήσει να προβείτε σε εξειδικευμένες αιματολογικές εξετάσεις, ενώ θα ελέγξει το βαθμό της ισορροπίας και την ικανότητα της βάδισής σας. Πριν καταλήξει στη διάγνωση θα ζητήσει μια μαγνητική τομογραφία και έλεγχο του εγκεφαλονωτιαίου υγρού.

    Έχει σημασία να επισκεφτείτε το ταχύτερο δυνατόν έναν νευρολόγο καθώς με τις νέες θεραπείες η εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας μπορεί να καθυστερήσει περιορίζοντας τα συμπτώματα προσφέροντας στον πάσχοντα την ευκαιρία να έχει όσο είναι δυνατό μια κανονικότητα.

    Ο νευρολόγος συνταγογραφεί μυοχαλαρωτικά, ηρεμιστικά και άλλα φάρμακα (κατά περίπτωση) για να περιορίσει τους σπασμούς και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα.

    Είναι σημαντική η άσκηση και το κολύμπι που βελτιώνουν τη δύναμη και την ισορροπία του ασθενούς. Επίσης, τις πολύ ζεστές ημέρες πρέπει ο πάσχον να αποφεύγει να εκτίθεται στη ζέστη και στον ήλιο. Αν χρειαστεί είναι σημαντική και η αρωγή ενός ψυχολόγου προκειμένου τόσο ο ασθενής όσο και η οικογένειά του να μάθουν να ζουν με τη νέα πραγματικότητα να διαχειριστούν το άγχος, τον φόβο και τα συναισθήματα απελπισίας ή και κατάθλιψης.


ΚΑΠΟΙΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΠΟΥ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ  ΟΛΟΙ ...
  • Η σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) είναι μια ασθένεια που επηρεάζει σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δυστυχώς, οι γιατροί δεν γνωρίζουν 100% τι προκαλεί το αυτοάνοσο νόσημα.

  • Μια θεωρία είναι ότι η ΣΚΠ προκαλείται από τον ιό Epstein-Barr (EBV). Ο EBV είναι ένας κοινός ιός. Προκαλεί μια μόλυνση που οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν με τον ιατρικό όρο μονοπυρήνωση. Ο ιός EBV έχει επίσης συνδεθεί με διάφορους τύπους καρκίνου.

  • Οι γιατροί ήθελαν να μάθουν εάν ο ιός EBV προκαλεί σκλήρυνση κατά πλάκας έτσι εξέτασαν τα ιατρικά αρχεία περισσότερων από 10 εκατομμυρίων στρατιωτικών. Να σημειωθεί επίσης πως επί 20 χρόνια, οι γιατροί εξετάζουν μέλη του στρατού για HIV. Οποιοδήποτε αίμα έχει απομείνει μετά τον προσυμπτωματικό έλεγχο HIV αποθηκεύεται για μελλοντικές εξετάσεις. Αυτό το επιπλέον αίμα εξετάστηκε για EBV.

    Οι γιατροί εξέτασαν τον αριθμό των στρατιωτικών που ανέπτυξαν ΣΚΠ. Υπήρχαν 801 με ΣΚΠ που είχαν αντίστοιχα δείγματα αίματος. Από τους 801 στρατιωτικούς με σκλήρυνση κατά πλάκας, οι 800 από αυτούς είχαν λοίμωξη από τον ιό EBV τουλάχιστον 5 χρόνια πριν αναπτύξουν ΣΚΠ. Αυτό σημαίνει ότι μόνο 1 άτομο που είχε σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είχε μολυνθεί από EBV κάποια στιγμή στη ζωή του.

  • ???

  • Νέες εξελίξεις στην έρευνα, όπως η σύνδεση μεταξύ σκλήρυνσης κατά πλάκας και EBV είναι συναρπαστικές. Αν και αυτές οι νέες εξελίξεις δεν μας δείχνουν ακριβώς τι προκαλεί τη ΣΚΠ, βοηθούν τους γιατρούς να γνωρίζουν πού να επικεντρώσουν τη μελλοντική έρευνα. 

    Γενετική: Οι γιατροί θα ερευνήσουν επίσης εάν υπάρχει γενετικός παράγοντας στον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι άνθρωποι που έχουν εκτεθεί στον EBV αναπτύσσουν ΣΚΠ. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι μπορεί να υπάρχει γενετική σύνδεση με την ΠΣ.

  • Μπορεί να φαίνεται λίγο απογοητευτικό όταν η έρευνα δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά παρά απαντήσεις

  • !!!

  • Είναι σημαντικό, όμως, να θυμάστε ότι μελέτες όπως αυτές είναι το καλύτερο βήμα για την εύρεση καλύτερης θεραπείας και πρόληψης για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

  • Εάν ο EBV είναι ένας παράγοντας που οδηγεί σε σκλήρυνση κατά πλάκας, μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να βρουν νέες θεραπείες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εμβόλιο για τον ιό EBV. Ένα επιτυχημένο εμβόλιο EBV θα μπορούσε να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να κολλήσουν EBV ή τουλάχιστον να διατηρήσει ήπια τη λοίμωξη.


  • ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ  ΜΕ  ΤΟ  ΘΕΜΑ  ΓΙΑΤΙ   ΤΟ  ΛΕΓΟΜΕΝΟ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΕΙΔΙΚΟΥΣ  ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ   ΜΑΣ  ΕΚΑΝΕ  ΤΗΝ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΤΟΥ ...

  • ΕΙΝΑΙ  ΑΤΟΜΟ   ΤΟΥ  ΣΤΕΝΟΥ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΚΑΙ  ΜΑΣ  ΑΝΑΓΚΑΣΕ   ΝΑ   ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ... 

  • ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ  ΜΕ  ΕΚΠΛΗΞΗ  ΟΤΙ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ   ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ  ΜΑΣ  ΠΟΥ  ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ... 

  • ΑΠΟ  ΠΡΩΗΝ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ  ΜΟΥ  ΜΕ  ΚΑΤΑΓΩΓΗ   ΑΠΟ  ΤΟ  ΜΕΓΑΝΗΣΙ  ΝΟΜΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΟΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ   ΟΤΙ   ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ  ΤΗΣ  ΠΡΟΣΩΠΟ   ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ   ΓΙΑΤΡΟΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ  ΚΛΙΝΙΚΗΣ   ΤΗΣ  ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ  ΤΗΝ  ΑΙΤΙΑ ... ΑΥΤΟ  ΕΓΙΝΕ  ΔΙΟΤΙ   ΕΙΧΕ   ΑΝΗΨΙΟ   ΣΕ  ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ  ΚΑΡΕΚΛΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΝΟΣΟ   ΠΟΥ   ΕΙΧΕ  ΡΑΓΔΑΙΑ  ΕΞΕΛΙΞΗ ...

  • ΓΙΑΤΡΟΣ  ΔΕΝ  ΕΙΜΑΙ  ...  ΝΑ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ   ΑΥΤΟ  ΠΟΥ  ΑΚΟΥΣΑ  ΔΕΝ   ΜΠΟΡΩ   ,  ΑΡΑ  ΔΕΝ  ΘΑ   ΠΩ ... Η  ΥΓΕΙΑ   ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΥ   ΣΟΒΑΡΟ  ΘΕΜΑ   ΚΑΙ   ΔΕΝ  ΜΠΟΡΕΙ   ΚΑΝΕΝΑΣ  ΝΑ   ΠΑΙΖΕΙ   ΚΑΙ  ΝΑ  ΕΧΕΙ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ   η`  ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΟΦΕΛΟΣ ... Η  ΤΙΜΩΡΙΑ   ΓΙΑ  ΟΣΟΥΣ  ΠΑΙΖΟΥΝ  ΜΕ  ΤΗΝ   ΥΓΕΙΑ   ΤΩΝ  ΑΝΘΡΩΠΩΝ   ΘΑ   ΕΙΝΑΙ   ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ   ΚΑΙ  ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ  ΓΙΑ   ΟΣΟΥΣ   ΕΧΟΥΝ   ΔΟΛΙΕΣ   ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ...

  • ΕΝΑ  ΜΟΝΟ  ΜΠΟΡΩ  ΝΑ  ΠΩ :

  • ΓΙΑ  ΟΤΙ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ   ΥΠΑΡΧΕΙ   ΑΙΤΙΑ  ...

  • ΤΟ   <<ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ>>  ΔΕΝ  ΜΕ  ΚΑΛΥΠΤΕΙ ...

  • ΠΡΕΠΕΙ  ΛΟΙΠΟΝ  ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ  ΜΟΥ  ΟΛΟΙ   ΝΑ   ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ   ΠΟΙΟΙ   ΤΟ  ΚΑΝΟΥΝ   ΚΑΙ  ΓΙΑΤΙ   ΤΟ   ΚΑΝΟΥΝ ..

  • Η  ΥΓΕΙΑ  ΤΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ   ΠΡΕΠΕΙ   ΝΑ  ΕΙΝΑΙ   ΜΙΑ   ΑΠΟ   ΤΙΣ  ΠΡΩΤΕΣ  ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΕΣ   ΜΙΑΣ   ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ...

  • 13.0 ΥΓΕΙΑ

    Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.

    Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.

    13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.

    13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.

    13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.

    13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

    13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.

  • 13.6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.

    13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα.

  • 13.8. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,

    13.9. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης - θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.

    13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών.

    Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.

  • 21.0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    21.1. Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.

    21.2. Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί.

  • 21.3. Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.

    21.4. Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

    21.5. Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

    21.6. Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.

    21.7. Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.

    21.8. Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.

  • 21.9. Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.

    21.10. Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).

    21.11. Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι' αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.

    21.12. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

  • ΧΩΡΙΣ  ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ  ΚΑΙ  ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ  ΜΕ  ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ  ΤΡΟΦΙΜΑ  ,  ΧΩΡΙΣ   ΦΘΟΡΙΟ   ΚΑΙ  ΑΛΛΑ  ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ   ΣΤΟ   ΝΕΡΟ  ,  ΧΩΡΙΣ   ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ   ΚΑΙ   ΜΟΛΥΝΣΗ   ΤΟΥ   ΑΕΡΑ  ΠΟΥ  ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΜΕ   ΙΑΤΡΙΚΗ   ΠΟΥ  ΣΑΝ  ΣΤΟΧΟ  ΘΑ   ΕΧΕΙ   ΤΗΝ  ΙΑΣΗ   ΤΩΝ   ΑΝΘΡΩΠΩΝ ...

  • ΕΠΕΙΔΗ  ΔΕΝ  ΤΡΕΦΟΥΜΕ  ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ  ,  ΞΕΡΟΥΜΕ  ΟΤΙ  ΟΛΟΙ  ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ  ΕΣΤΗΣΑΝ  ΑΥΤΟ  ΤΟ  ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ  ΕΙΝΑΙ  ΑΔΥΝΑΤΟΝ  ΝΑ  ΤΟ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ... 
    Ο  ΚΛΗΡΟΣ  ΛΟΙΠΟΝ  ΠΕΦΤΕΙ  ΣΕ  ΝΟΗΜΟΝΕΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  ΟΙ  ΟΠΟΙΟΙ  ΜΠΟΡΟΥΝ  ΝΑ  ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ   ΤΙ  ΕΧΕΙ  ΣΥΜΒΕΙ  ,  ΠΟΙΟΙ  ΤΟ   ΕΠΡΑΞΑΝ  ΚΑΙ   ΓΙΑΤΙ ... 

    ΕΠΟΜΕΝΟ  ΒΗΜΑ  ΕΙΝΑΙ  ΝΑ  ΜΑΘΟΥΝ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΣΧΕΔΙΟ  ΤΗΣ  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ  ΤΟΥ  ΑΝΘΡΩΠΟΥ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΔΕΣΜΑ  ΠΟΥ  ΕΠΕΒΑΛΑΝ ...  
    ΔΕΣΜΑ  100% ΝΟΗΤΙΚΑ  ΚΑΙ  ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ  ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ   ΚΑΙ  ΙΕΡΑΤΕΙΑ ... 

    ΜΕΤΑ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΠΡΟΤΑΣΗ  ΚΑΙ  ΟΛΑ  ΤΑ  ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΠΟΥ  ΤΗΝ  ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ... 
    ΚΑΝΟΥΜΕ  ΕΛΕΓΧΟ  ΤΩΝ  ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ  ΚΑΙ  ΜΕΣΩ   ΤΗΣ  ΝΟΗΤΙΚΗΣ  ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΒΓΑΙΝΕΙ  ΤΟ  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ... 
    ΔΙΚΑΙΟ  Η`  ΑΔΙΚΟ ...
    ΔΕΣ  ΟΛΑ  ΤΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΣΤΙΣ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ  ΠΟΥ  ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ... 


    ΠΡΟΦΙΛ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ:

    ΕΠΙΣΗΜO BLOG: https://voyleuthsthsleukadosmariakots...

    ΤΗΛ.: 6986671319

    email: m.kotsovoli@gmail.com

    ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: 
    ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΥΠΑΡΚΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ 

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

    ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΕΛΛΑΣ”.ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΩΝ
    ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Αντώνης Χαραλάμπους

    ΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ , ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ Ε.ΣΥ. ??? Ε.ΣΥ. ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ , ΠΑΝΤΑ Ε.ΣΥ. ΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣ , ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΣ , ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ !!! ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΣ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ , ΕΒΑΖΑΝ ΒΑΘΕΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΛΕΒΑΝ ... ΠΑΝΤΑ ΕΣΤΗΝΑΝ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΨΟΥΝ ...... ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΔΙΚΟ Ε.ΣΥ. ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ... ΜΑΖΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ...

                        ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
                         ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES &
                                ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

    1. ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr

                                              2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr
    3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.g
    4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapezaanatolis.oramaellas.g 5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr

    ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:
    =======================

    ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ: https://www.aitherikigrafi.gr/

    ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

    1) ΣΕΛΙΔΕΣ FB: https://www.facebook.com/kpdstereasel... & https://www.facebook.com/%CE%94%CE%B9...

    2) OMADA FB: https://www.facebook.com/groups/18485...

    3) INSTAGRAM: username: k.p.d.stereas_ellados & diomidesblogspot

    4) TWITTER: https://twitter.com/EsyKpd & https://twitter.com/diomidis_blog

    5) ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG: https://esykpdstereasellados.blogspot...

    6) ΔΙΟΜΗΔΗΣ BLOG: https://diomidhs.blogspot.com/

    7) ΛΙΝΚ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗΣ: https://diomhdhs.radio12345.com/

    8) KANAΛΙ YouTube ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΡΑΔΙΟ: https://www.youtube.com/channel/UCu4f...

    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

    https://www.e-synews.gr/wp/

    AΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ: https://alfeiospotamos.gr/

    ΕΛΕΥΣΙΣ RADIO:
    https://eleysisradiotv.blogspot.com

    Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις: https://alfeiospotamos.gr/?p=18373

    Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις: https://alfeiospotamos.gr/?p=17627 
    ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:

    1) 6955859107 
    2) 6973528354
    3) 6970298583 
    4) 6944518688

    & email: esykpdstereasellados@gmail.com

     ΕΛΑΤΕ   ΟΛΟΙ  ΕΣΕΙΣ  ΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ   ΝΑ  ΓΡΑΨΟΥΜΕ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ... 

    ΝΑ  ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ  ΓΙΑ  ΠΑΝΤΑ   ΤΟΝ   ΚΟΣΜΟ  ...  

    ΓΙΑ  ΝΑ  ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ   ΓΙΑ  ΠΑΝΤΑ  ΤΟ  ΔΙΚΑΙΟ ... 


    ΕΛΛΗΝΩΝ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ   ΝΟΜΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΟΣ  ...

    ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΝΟΜΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΟΣ  :  

    ΚΟΤΣΟΒΟΛΗ  ΜΑΡΙΑ   τηλ. 6986671319  Εmail : mariakotsovoli01@gmail.com

     
     ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ   τηλ  6942869240  Email : nikolaoutheodo385@gmail.com


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Post Top Ad

Translate