Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ για τα Φυτοφάρμακα: Η πικρή αλήθεια

Πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ για τα Φυτοφάρμακα: Η πικρή αλήθεια


Πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ για τα Φυτοφάρμακα: Η πικρή αλήθεια

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός

Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ-
Πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ για τα Φυτοφάρμακα: Η πικρή αλήθεια

Πρόσφατα ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA),παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση για το 2014 για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα ανακοίνωσε ότι:

« το 97% των δειγμάτων τροφίμων που ελέγχθηκαν στην αγορά της Ε.Ε. δεν περιείχαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων ή περιείχαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια και συνέχισε ότι η EFSA αξιολογώντας την τρέχουσα έκθεση και προηγούμενες εκθέσεις έφθασε στο συμπέρασμα ότι

η παρουσία υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων είναι απίθανο να έχει μακροχρόνιες ή βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών για να καταλήξει λέγοντας με υπερηφάνεια ότι τα στοιχεία για το 2014 κινούνται ακριβώς όπως αυτά της προηγούμενης τετραετίας 2010 έως 2013 αποδεικνύοντας ότι η Ε.Ε. προστατεύει την υγεία των καταναλωτών».

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο παραπλανητική, ψεύτικη και υποκριτική δήλωση από αυτήν, διότι σε μία φράση ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε επτά μεγάλες αναλήθειες.

Αναλήθεια 1: Τα όρια υπολειμμάτων.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και ωραιοποιημένα καθώς στην περίπτωση των φυτοφαρμάκων τα «όρια» αποτελούν ουσιαστικό παράγοντα αποπροσανατολισμού. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην φράση του κ. Γενικού «δεν περιείχαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων ή περιείχαν σε ποσοστό κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια».

Είναι ακριβώς αυτό το ποσοστό των τροφίμων που σύμφωνα με την έκθεση είναι στο 37% των δειγμάτων που εμφάνισαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια που αποτελούν και τον μεγάλο κίνδυνο και που προσπάθησε να συγκαλύψει ο κ. Γενικός.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ, η Διεθνής Επιτροπή Έρευνας για τον Καρκίνο, η Διεθνής Επιτροπή για την Γνώση, την Επιστήμη και την Τεχνολογία στην Γεωργία και εκατοντάδες μελετών αναφέρουν τις βλάβες στην υγεία από τρόφιμα που περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων κάτω των επιτρεπόμενων ορίων.

Μερικές από τις βλάβες αυτές είναι στο:

  • νεφρά,  κεντρικό νευρικόσύστημαδέρμαμάτια, αναπνευστικόορμονικό,
  • καρκινογενέσειςτερατογενέσεις,  αμυντικό σύστημα.
  • Οι επιπτώσεις αυτές μπορούν να εμφανισθούν είτε άμεσα, είτε φυτοφαρμάκων που περιέχονται σε τρόφιμα και είναι κάτω των επιτρεπόμενων ορίων. Απλά όταν τα υπολείμματα είναι άνω των επιτρεπομένων ορίων οι επιπτώσεις μετά από μερικά χρόνια.

    Μιλάμε πάντοτε για επιπτώσεις στην υγεία από υπολείμματα είναι σοβαρότερες και αμεσότερες. Ο κ. Γενικός Διευθυντής της EFSA ανέφερε με κομπασμό ότι μόνο το 3% των δειγμάτων υπερέβαινε το ανώτατο όριο υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και συνεπώς είχαν παραβατικότητα και ποσοστό επικινδυνότητας ,ενώ το 37% ήταν νόμιμα και ασφαλή για την υγεία των καταναλωτών!

    Πολλές κατηγορίες φυτοφαρμάκων είναι νευροτοξικά μεταξύ των οποίων τα οργανοφωσφορικά, τα συνθετικά πυρεθροειδή και τα νεονικοτινοειδή. Τα τελευταία έχουν πρόσφατα αποσυρθεί από την αγορά διότι έχουν θεωρηθεί υπεύθυνα για την κατάρρευση των κυψελών των μελισσών, ενώ τα οργανοφωσφορικά παρασκευάσθηκαν από τους ναζί και εξελίχθηκαν σε αέρια χημικού πολέμου.

  • Τέλος μεγάλη κατηγορία φυτοφαρμάκων μιμούνται τις ορμόνες δρουν δηλαδή ως ορμονικοί διαταράκτες και γίνονται πολύ επικίνδυνα όταν είναι σε πολύ μικρές ποσότητες εκατοντάδες φορές κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια.

    Περίπου 800 χημικές ουσίες που βρέθηκαν σε ευρείας χρήσεις φυτοφάρμακα είναι ορμονικοί διαταράκτεςΟ ιστορικός του μέλλοντος θα αναρωτιέται πως ένας τόσο επιστημονικά και τεχνολογικά ανεπτυγμένος πολιτισμός επέτρεψε αυτές τις φονικές ουσίες στην διατροφή του.

  • Αναλήθεια 2: Δεν υπάρχει αθροιστική δράση.

  • Ο κ. Γενικός της EFSA ανέφερε τα ικανοποιητικά γι’ αυτόν ποσοστά υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων χωρίς να αναφερθεί στην αθροιστική τους δράση. Διαφορετικά υπολείμματα φυτοφαρμάκων υπάρχουν στα σταφύλια, από τα πορτοκάλια ή τα αγγούρια κλπ και η αθροιστική δράση αυτών των υπολειμμάτων στον οργανισμό άμεσες και μακροχρόνιες δεν είναι γνωστές.

    Υπάρχουν εκατοντάδες δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά που επιβεβαιώνουν τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και που δυστυχώς μόνο οι βιομηχανίες φυτοφαρμάκων και οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί συστηματικά αγνοούν.

    Σύμφωνα με την Έκθεση, υπολείμματα με περισσότερα από ένα φυτοφάρμακα (πολλαπλά υπολείμματα) υπάρχουν στο 28% των δειγμάτων δηλαδή στο σύνολο σχεδόν των δειγμάτων χωρίς να γίνεται περαιτέρω κανένα σχόλιο.

    Η Έκθεση αναφέρει περισσότερα από ένα και αποσιωπά ότι σε κάποια προϊόντα υπήρχαν μέχρι και δώδεκα φυτοφάρμακα.

  • Τόσο οι βιομηχανίες φυτοφαρμάκων όσο και οι ρυθμιστικές αρχές ελέγχου πραγματοποιούν τοξικολογικές μελέτες μόνο για κάθε φυτοφάρμακο ξεχωριστά και όχι για το σύνολο των φυτοφαρμάκων που περνά στον οργανισμό από την ημερήσια δόση ενός γεύματος,

  • Αναφέρει η Έκθεση ότι ελέγχθηκαν 213 φυτοφάρμακα σε διάφορα τρόφιμα αλλά το καθένα ξεχωριστά ενώ γνώριζαν ότι αυτό αποτελούσε παραπλάνηση και απόκρυψη της πραγματικότητας.

    Όταν 3.672 διαφορετικά δηλητήρια ραντίζουν την τροφή μας τι περιμένουμε; Να γίνουμε καλά ή να αποκτήσουμε καρκίνο 

  • Αναλήθεια 3: Δεν υπάρχει συνεργιστική δράση.

  • Η Έκθεση δεν αναφέρει πουθενά για την συνεργιστική δράση των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων τόσο μεταξύ τους όσο και με διάφορες άλλες χημικές ουσίες που εισέρχονται παράλληλα στον οργανισμό μας όπως: ατμοσφαιρικοί ρύποι, ουσίες από το κάπνισμα, τα πρόσθετα των τροφίμων, φάρμακα, μεταβολίτες, κλπ.

    Σκέψου, ΜΌΝΟ από πρόσθετα: Τρώμε τουλάχιστον πέντε κιλά συντηρητικά τον χρόνο 

    Τα 213 φυτοφάρμακα που ελέγχθηκαν σε φασόλια, καρότα, αγγούρια, μανταρίνια ή πορτοκάλια, αχλάδια, πατάτες, σπανάκι, ρύζι, αλεύρι σίτου, συκώτι μηρυκαστικών, χοιρινό και πουλερικά, εξετάσθηκαν μεμονωμένα και όχι για την αλληλεπίδραση μεταξύ τους ή με άλλες ουσίες που αναπόφευκτα υπάρχουν στον οργανισμό, όπως αναφέρθηκε.

    Η χημική επιβάρυνση του σώματος και τι μπορούμε να κάνουμε 

  • Αναλήθεια 4: Δεν υπάρχει επίδραση στον οργανισμό από τους μεταβολίτες.

    Βιομηχανία και ρυθμιστικές αρχές καμαρώνουν ότι τα φυτοφάρμακα είναι βιοδιασπώμενα δηλαδή διασπώνται στην φύση από μικροοργανισμούς που υπάρχουν εκεί. Τα προϊόντα τις βιοδιάσπασης ονομάζονται μεταβολίτες.

    Αυτοί οι μεταβολίτες σειρά μελετών και δημοσιεύσεων έχουν δείξει την τοξική τους δράση, ενώ βιομηχανία και ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα καμία μελέτη για την παρουσία μεταβολιτών στα τρόφιμα.

    Πουθενά στην Έκθεση δεν αναφέρεται η παρουσία μεταβολιτών στα τρόφιμα και οι επιπτώσεις αυτών στην υγεία. Εδώ χαρακτηριστικά αναφέρω ότι ανιχνεύθηκαν μεταβολίτες του DDT σε φρούτα και λαχανικά παρόλο που το DDT έχει απαγορευθεί στην χώρα μας από το 1970.

    Όλη αυτήν η διαδικασία ΕΠΙΒΑΡΎΝΕΙ το συκώτι και Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι 

    Αναλήθεια 5: Δεν υπάρχει επίδραση στον οργανισμό από τα αδρανή συστατικά.

    Σε κάθε φυτοφάρμακο εκτός από την δραστική ουσία υπάρχουν και άλλες χημικές ουσίες που συνοδεύουν την δραστική ουσία και ονομάζονται αδρανείς των οποίων η τοξικότητα τους στον οργανισμό δεν έχει ελεγχθεί.

    Αναφέρω μόνο ότι έρευνα Γάλλων επιστημόνων έδειξε ότι πρόσθετο στο φυτοφάρμακο round up ήταν τόσο τοξικό όσο και το δραστικό συστατικό γλυφοσάτη. Δυστυχώς ούτε οι βιομηχανίες ούτε οι ρυθμιστικές αρχές ελέγχουν την τοξικότητα των λεγόμενων αδρανών συστατικών.

    Η τρομακτική αλήθεια για το φυτοφάρμακο Roundup 

    Αναλήθεια 6: Οι τοξικολογικοί κλπ έλεγχοι των ρυθμιστικών αρχών είναι αξιόπιστοι.

    Χωρίς σχόλια αναφέρω ότι οι ρυθμιστικές αρχές δέχονται μόνο τις τοξικολογικές κλπ μελέτες των βιομηχανιών και όχι τις τοξικολογικές μελέτες και αναλύσεις από Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα ή άλλες δημοσιευμένες μελέτες από έγκυρους ερευνητές. Ενώ οι ίδιες οι ρυθμιστικές αρχές διεξάγουν ελάχιστες ή καθόλου έρευνες πάνω στην τοξικότητα των φυτοφαρμάκων. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    Από το 1981 γνωστές οι καρκινογόνες επιδράσεις της glyphosate και αποκρύπτονται από την Monsanto 

    Αναλήθεια 7: Οι ανήλικοι επηρεάζονται όσο και οι ενήλικες από τα υπολείμματα.

    Η Έκθεση πουθενά δεν αναφέρει ότι τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων επηρεάζουν την υγεία των ανηλίκων σε μεγαλύτερο βαθμό από των ενηλίκων, διότι τα παιδιά έχουν ταχύτερο μεταβολισμό και αναπτύσσονται γρηγορότερα.

    Εκατοντάδες μελέτες τεκμηριώνουν αυτό και μόνο οι βιομηχανίες και οι ρυθμιστικές αρχές το αγνοούν. Χαρακτηριστικά αναφέρω για όσους δεν το γνωρίζουν ότι για τα πρόσθετα (δηλαδή τα Ε) στα τρόφιμα υπάρχουν διαφορετικά όρια στις παιδικές τροφές από ό,τι στις ίδιες τροφές για μεγάλους και βέβαια τα πρόσθετα είναι λιγότερο τοξικά από τα φυτοφάρμακα.

    Πως επηρεάζουν τα πρόσθετα τροφίμων τον οργανισμό μας 

    Βέβαια αναγνωρίζω την δυσκολία εφαρμογής στο θέμα αυτό δεν παύει όμως να αποτελεί μία πραγματικότητα.

    Ποτέ σε μία φράση Ευρωπαίου Αξιωματούχου δεν υπήρχαν τόσο πολλά ψέματα Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την πατρίδα μας έναν αγώνα για την κατάργηση της χρήσης φυτοφαρμάκων στην πρωτογενή παραγωγή

    Πηγή: ecozen.gr   

  • Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ
    ΑΠΟ ΤΟ YOU TUBE ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ - ΤΕΡΑΤΑ ,
    BAYER KAI MONSANTO ....
    OI ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕ
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ , ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ
    ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ......
    Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΙΣΩΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ
    ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ
    ΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ .....
    ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ???
    Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ???
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ???
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ???
    ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΓΕΛΗΣ ΚΑΙ
    ΝΟΜΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΖΩΑ ΜΕ ΠΡΟΓΟΝΟ ΠΙΘΗΚΟ ???
    ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ , ΣΤΙΣ ΣΦΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ,
    ΤΗΝ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
    ΖΕ`Ι`ΜΠΕΚΙΚΟ , ΚΑΨΟΥΡΑ , ΡΕΤΣΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ...
    ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ???
    ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ

    ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟ , ΓΙΑ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ , ΝΑ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ... ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ...
ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ ... ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ...

ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΡΟΠΟΣ ...


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ
5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους. 5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .
5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.
5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.
5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,
5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.
5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.
5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. 
Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.
5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.
5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.
5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.
5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.
5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.
5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.
5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.
5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.
5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Αντώνης Χαραλάμπους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
                     ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES &
                            ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

1. ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr

                                          2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr
3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.g
4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapezaanatolis.oramaellas.g 5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ: https://www.aitherikigrafi.gr/

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

1) ΣΕΛΙΔΕΣ FB: https://www.facebook.com/kpdstereasel... & https://www.facebook.com/%CE%94%CE%B9...

2) OMADA FB: https://www.facebook.com/groups/18485...

3) INSTAGRAM: username: k.p.d.stereas_ellados & diomidesblogspot

4) TWITTER: https://twitter.com/EsyKpd & https://twitter.com/diomidis_blog

5) ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG: https://esykpdstereasellados.blogspot...

6) ΔΙΟΜΗΔΗΣ BLOG: https://diomidhs.blogspot.com/

7) ΛΙΝΚ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗΣ: https://diomhdhs.radio12345.com/

8) KANAΛΙ YouTube ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΡΑΔΙΟ: https://www.youtube.com/channel/UCu4f...

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.e-synews.gr/wp/


AΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ: https://alfeiospotamos.gr/

ΕΛΕΥΣΙΣ RADIO:
https://eleysisradiotv.blogspot.com

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις: https://alfeiospotamos.gr/?p=18373

Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις: https://alfeiospotamos.gr/?p=17627 
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:

1) 6955859107 
2) 6973528354
3) 6970298583 
4) 6944518688

& email: esykpdstereasellados@gmail.com

 ΕΛΑΤΕ   ΟΛΟΙ  ΕΣΕΙΣ  ΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ   ΝΑ  ΓΡΑΨΟΥΜΕ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ... 

ΝΑ  ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ  ΓΙΑ  ΠΑΝΤΑ   ΤΟΝ   ΚΟΣΜΟ  ...  

ΓΙΑ  ΝΑ  ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ   ΓΙΑ  ΠΑΝΤΑ  ΤΟ  ΔΙΚΑΙΟ ... 


ΕΛΛΗΝΩΝ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ   ΝΟΜΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΟΣ  ...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΝΟΜΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΟΣ  :  

ΚΟΤΣΟΒΟΛΗ  ΜΑΡΙΑ   τηλ. 6986671319  Εmail : mariakotsovoli01@gmail.com

 
 ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ   τηλ  6942869240  Email : nikolaoutheodo385@gmail.com


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Post Top Ad

Translate